معرفی و کارایی دستگاههای لیزر موهای زائد
موهای نا خواسته یا زائد به موهایی گفته می شود که در مواضعی از بدن ایجاد میشود که غیر معمول بوده و رنگ تیره آنها نیز این رویش غیر طبیعی را بیش تر نمایان می سازد . رویش موهای زائد را عمدتا در نواحی چانه ، لب فوقانی ، نواحی دو طرف صورت ،از محل ناف به طرف پایین و در فرورفتگی ناحیه کمر ، به رنگ تیره و سیاه می توان مشاهده نمود .
ریشه هر مو دارای رنگدانه ای به نام ملانین بوده که در روند رشد مو ، به تدریج این رنگدانه فعال گشته و تمامی بدنه یک مو را تیره و به رنگ های سیاه ، قهوه ای و بلوند و … در می آورد .
مکانیسم اثر لیزر ، بر بمباران و نابود ساختن رنگدانه یا ملانین موجود در ریشه مو استوار می باشد .
در این روش با استفاده از لیزر، فولیکول موهای زاید کاملا تخریب میشود و امکان رشد موهای زاید در آن ناحیه خاص از بین میرود. این درمان در چند مرحله و طی چند هفته انجام میشود. نتیجه حاصل از این روش در اغلب مواقع، موفقیتآمیز و دایمی است. مشکل اصلی لیزر این است که هزینه زیادی به بیمار تحمیل میکند. لیزر، آخرین و جدیدترین راه برای درمان موهای زاید است. ولی در هر حال باید انتظار شما از این روش درمانی هم معقول و واقعگرایانه باشد. پزشکان معتقدند اثر بخشی لیزر به اثبات رسیده است. پس از لیزر، برخی موها فورا میافتند ولی اغلب موها در عرض ۲ هفته از بین میروند.
در حال حاضر، هیچ روش قاطعی برای درمان کامل و دایمی موهای زاید وجود ندارد ولی در بین روشهای موجود، لیزر از همه موثرتر و دایمیتر است. البته این حرف به آن مفهوم نیست که همه موهای زاید در اثر لیزر به صورت دایمی از بدن میروند. به هر حال، حتی اگر پس از لیزر هم موها مجددا رشد کنند، اولا به تعداد کم رشد میکنند و بیرون میآیند. ثانیا، در اکثر موارد، این موها کرکی و نرم هستند. سالهاست که از لیزر برای رفع موهای زاید استفاده میشود و این کار مورد تایید سازمان غذا و داروی آمریکا هم قرار گرفته است. متخصصان پوست میگویند: هر چقدر پوست بیمار روشن تر و موهای زایدش تیرهتر باشند، احتمال اثر بخشی لیزر بیشتر میشود.
لیزریها بدانند که…
۱) هر گونه بیماری پوستی یا غیرپوستی و حساسیتهای احتمالی که در گذشته داشتهاید یا در حال حاضر تحت درمان هستید، باید حتما به پزشکتان اطلاع بدهید.
۲) اگر سابقه تبخال یا عفونتهای مکرر پوستی در محل تحت درمان با لیزر دارید، باید به پزشکتان بگویید.
۳) اگر دارویی را به طور مرتب استفاده میکنید، حتی اگر آن دارو قرص سردرد معمولی یا قرص جلوگیری از بارداری باشد، باید پزشکتان را در جریان قرار بدهید.
۴) همه آزمایش های هورمونی و غیر هورمونیتان را پزشکتان باید ببیند. اختلالات هورمونی شما حتما باید پیش از درمان با لیزر، تحت بررسی و درمان قرر بگیرد.
(۵ کندن موها با موم و موچین و اپیلاسیون و الکترولیز تا ۶ هفته قبل از لیزر و نیز در فواصل جلسات لیزر اکیدا ممنوع است اما تراشیدن موها با تیغ مانعی ندارد. البته از یک هفته پیش از لیزر، تراشیدن موها و استفاده از موم هم ممنوع میشود.
۶) استفاده از کرم موبر اگر چه مانعی ندارد ولی به دلیل احتمال بروز واکنش های حساسیتی، بهتر است از استفادهاش پرهیز کنید.
(۷ از یک ماه پیش از شروع لیزر و نیز در فواصل جلسات لیزر باید اکیدا از آفتاب پرهیز کنید و کرم ضد آفتاب بزنید. استفاده از فراوردههای اتوبرنزه، قبل از شروع لیزر و در فواصل جلسات لیزر ممنوع است.
(۸ در صورت وجود آفتاب سوختگی در محل تحت درمان با لیزر، احتمال بروز عوارض جانبی نظیر زخم و تاول پوستی بیشتر می شود و احتمال اثربخشی لیزر کمتر میشود. معمولا اگر منطقه مورد نظر دچار آفتاب سوختگی باشد، اصلا لیزر انجام نمیگیرد.
(۹ اگر پوست شما خیلی تیره است، میتوانید با نظر پزشک معالجتان پیش از انجام لیزر، از ترکیبات بیرنگ کننده و لایه بردار پوست مثل هیدروکینون و ترهتینوئین استفاده کنید.
۱۰) روز انجام لیزر، هر گونه آرایش کردن و کرم زدن ممنوع است. منطقه مورد درمان باید کاملا شسته و تمیز باشد
لیزرهای مختلفی در درمان موهای ناخواسته استفاده میشود: لیزر الکساندرایت و دیود که در پوستهای روشن بهتر عمل میکنند و لیزرهای ان- دی / یگِ با طول موج بلند (Nd: YAG Laser Long Pulsed)که در پوست های تیره ایمنتر و بهتر مورد استفاده قرار میگیرند و استفاده از دستگاه های IPL و Elight که با سیستم فلش لامپ زنون کار می کنند.
هر چه موها تیرهتر و ضخیمتر و نیز پوست روشنتر باشد، تاثیر لیزر بیشتر است. اکثر لیزرها بر موهای بور و کمرنگ تاثیر کمی دارند و حدوداً میتوانند ۳۰ تا ۴۰ درصد این موها را کاهش دهند. افراد با موی بلوند و روشن کاندید خوبی برای لیزر جهت کاهش موهای ناخواسته نمیباشند و نیاز به جلسات درمانی بیشتری دارند.
گرچه لیزر ایمن است اما در دوران بارداری، با توجه به حساسیت افراد و مسائل قانونی متعاقب آن، بهتر است از لیزر استفاده نشود.
لیزرهای زیر برای درمان موهای زائد توصیه می شود:
o سیستم لیزر الکساندرایت با طول موج ۷۵۵ نانومتر
o سیستم لیزر دیود با طول موج ۸۰۰ نانومتر
o سیستم لیزر Nd-YAG با طول موج ۱۰۵۶ نانومتر
o سیستم نوری IPL نیز با روش کار کردی مشابه لیزر ها در درمان موهای زائد به کار می رود. انواع جدید IPL همان E-LIGHT است که علاوه بر نور از رادیوفرکانس نیز به طور همزمان استفاده می کند و به همین دلیل روی موهای کم رنگ (طلایی ، سفید) اثر بهتری دارد.
IPL چیست؟
آی پی ال intense pulse light یعنی سیستم های نور شدید پالسی. در اصل لیزر نیست بلکه فلش لامپهای زنون هستند که نور چند طول موجی و non coherent ایجاد می کنند که قادر است اثرات گوناگون بر روی ساختارهای مختلف پوست داشته باشد و می توان با گزینش فیلترهای مناسب اثر دلخواه برای اهداف مشخص را بدست آورد. دستگاه IPLروش محبوبی جهت برداشتن موهای زائد وجوان سازی پوست و روشن نمودن لکهای صورت وهم چنین آثار سطحی جوش های صورت (آکنه ) می باشد. دستگاه IPL لیزر نیست اما کارایی و عملکرد مشابه دارد. ارزانتر است و سریعتر عمل می کند.
دستگاه IPLبا پالس نوری شدید جهت حذف موهای صورت، پاها، پشت و پوبیس بصورت آرام و بی خطر استفاده می شود. پالس های نوری با تمرکز روی فولیکول موها موجب ایجاد گرما و تخریب آن ها بدون سوختگی و یا آسیب به پوست می شوند. دستگاه حذف موی IPL سریع وکاملا بدون درد است. عوارض جانبی کم است ولی می تواند شامل قرمزی و تورم در محل درمان باشد که به سرعت برطرف می شوند.
IPL کاندیدهای مناسب جهت افراد دارای پوست روشن و موی تیره می باشند، زیرا IPL پیگمان درون فولیکول مو را مورد هدف قرار می دهد. تعداد زیادی از مردم تجربه حذف موهای زائد به صورت کامل توسط این روش را دارند، اگر موها دوباره رشد کنند به صورت نازک و ظریف خواهند بود.
دستگاه Elightچیست؟
دستگاه Elight ترکیب دستگاه IPL و دستگاه RF یا رادیو فرکانسی است.
سیستم لیزر Nd-YAG چیست؟
لیزرهای Nd:YAG برای استفاده در یک لامپ برق یا لیزر دیودی بطور اپتیکی پمپ شده اند. آنها یکی از رایج ترین انواع لیزر هستند، و برای بسیاری کاربردهای دیگر استفاده شده اند. لیزر های Nd:YAG نوعا با یک طول موج ۱۰۶۴ nm ،در مادون قرمز، نور منتشر می کنند.
لیزر دایود
لیزرهای دایود رفع موهای زائد موجود به صورت پالسی و با طول موج های ۸۰۰ یا ۸۱۰ نانومتر می باشند. جذب این طول موج در ملانین تاحدی کمتر از لیزرهای الکساندریت و یاقوت و بیشتر از Nd: YAG، IPLها می باشد . به علت محدوده وسیع تنظیمات طول پالس و انرژی کاربردهای وسیعی داشته و قابلیت استفاده در پوستهای تیره را نیز میسر می سازد. اگر فرد آگاهی و تجربه ی کامل نداشته باشد می تواند پوست فرد را بسوزاند. این دستگاه در نژاد ایرانی مناسب است.
* مزایای دایود :
دارای عمق نفوذ بیشتر نسبت به الکساندرایت
کاهش رسیک به خاطر پالس یکنواخت
خنک سازی سطحی
قابلیت استفاده در پوست های تیره
لیزر الکساندرایت (الکس)
یکی از پیشرفته ترین دستگاهای لیزر دنیا برای از بین بردن موهای زائد می باشد . یکی از خصوصیات منحصر بفرد این دستگاه قابل تنظیم بودن طول موج (Pulse Duration) و میزان انرژی برای از بین بردن هر نوع مو و پوست می باشد . لیزر الکساندرایت از نوع لیزرهای جامد است که دارای طول موج ۷۵۵ نانومتر و در محدوده نور مرئی می باشد. با توجه به جذب بالای ملانین در این طول موج کاربرد ویژه آن، از بین بردن موهای زائد است. برخی کارشناسان لیزر الکس را قدرتمندترین و پر تاثیرترین لیزر از میان موارد بالا می دانند. این دستگاه مجهز به سیستم خنک کننده مخصوص برای جلوگیری از سوزش می باشد. البته لازم به ذکر است میزان درد استفاده از این دستگاه به طرز قابل توجهی بیشتر از موارد بالا و بخصوص لیزرهای آی پی ال و ایلایت است.
* در نهایت باید از لیزرها انتظار واقعی داشت. تبلیغات نادرست و اغراقآمیز همه را سردرگم مینماید. واقعیت آن است که جلسات متعدد برای کاهش موها توسط لیزر لازم است. در ضمن پاسخ در افراد مختلف نیز متفاوت و لفظ کلمه تضمینی نشانگر ناصحیح بودن تبلیغ در حوزه پزشکی میباشد.
** اطلاعات موجود در این پایگاه به منظور مراجعه همگان تهیه گردیده است. گرچه تلاش فراوان شده تا اطلاعات مزبور به هنگام و درست باشند، اما روزنه، درستی یا کامل بودن محتوای آن یا هرگونه خسارت احتمالی که در نتیجهی استفاده از اطلاعات یادشده وارد شود را تضمین نمیکند و مسوولیتی نیز در قبال آن به عهده نمیگیرد.
دیدگاه
دیدگاهی ثبت نشده.