بوتاکس از گسترش سرطان معده جلوگیری می کند!

بوتاکس از گسترش سرطان معده جلوگیری می کند!

botox-3

شاید این یک خبر مرتبط با پزشکی زیبایی نباشد اما اثر درمانی سم بوتاکس را نشان می­ دهد که تاکنون تنها توسط پزشکان فعال در زمینه پوست و زیبایی مورد استفاده قرار گرفته است.

تحقیقی جدید در مورد موش­ها نشان داده است که قطع کردن هر دو شاخه از عصب واگ که به معده می­ رسند و یا مسدود کردن سیگنال­های شیمیایی آنها با تزریق سم بوتولینوم (بوتاکس)، مانع از گسترش و پیشرفت سرطان معده می­ شود.

پزشک محقق، دوان چن از دانشگاه نروژی علم و صنعت تروندهایم[۱] در مصاحبه­ ای مطبوعاتی گفت مزیت سم بوتولینوم این است که “می ­توان آن را به صورت موضعی استفاده کرد و سلول­های بنیادی سرطانی را مورد هدف قرار داد و همچنین می­ تواند از طریق گاستروسکوپی تزریق شده و تنها برای چند ساعت لازم است بیمار در بیمارستان بستری باشد” .

این مطالعه به صورت آنلاین، در بیستم ماه آگوست در Science Translational Medicine منتشر شد.

دکتر تیموتی وانگ از مرکز پزشکی دانشگاه کلمبیا در شهر نیویورک[۲]، که یکی دیگر از محققان مطالعه است، توضیح داد به هنگام مطالعه سرطان معده، “یکی از چیزهایی که مشاهده کردیم، تجمع قابل توجهی از اعصاب در منطقه توموری بود. وی به Medscape Medical News گفت “به نظر می­رسد تراکم اعصاب با پیش­ آگهی در ارتباط باشد که نشان می­ دهد احتمالاً همانگونه که رگ­های خونی و رگ­زایی ممکن است برای رشد تومور مهم باشند، چیزی که ما آن را “نوروژنز[۳]” می ­نامیم نیز ممکن است برای رشد سرطان دارای اهمیت باشد”.

شاخه های عصب واگ به ۲ بخش جداگانه در معده تقسیم می­ شوند که دکتر وانگ در مورد هر بخش توضیحاتی ارائه دادند. در یک سری آزمایشات، محققان واگوتومی یک طرفه یا دو طرفه را در مدل های مختلف سرطان معده در موش ها انجام دادند. موش های بررسی شده در مراحل پری نئوپلاستیک[۴] سرطان معده بودند و یا تغییرات نئوپلاستیکی داشتند.

دکتر وانگ اضافه کرد: “ما دریافتیم که برش هر دو شاخه از عصب واگ واقعاً توسعه سرطان معده را در موش متوقف می کند، در حالی که برش تنها یک شاخه، از رشد تومور در یک طرف از معده جلوگیری می­ کند اما اثری بر طرف دیگر ندارد که نشان می دهد این اثر بسیار موضعی است”.

آزمایش های بعدی تأیید کردند که قطع عصب معده به طور مداوم تومورزایی معده را در تمامی مدل های موش سرکوب می کند.

محققان دریافتند که قطع عصب واگ با تزریق سم بوتولینوم به صورت موضعی، به اندازه واگوتومی برای مهار توسعه و پیشرفت مراحل اولیه و بعدی سرطان معده مؤثر است. دکتر وانگ توضیح داد که سم بوتولینوم رهاسازی همه انتقال دهنده های عصبی را از جمله استیل کولین متوقف می کند؛ به طوری که دو سر عصب دیگر نمی توانند با دیگر عصب ها و یا در این مورد، سلول های سرطانی در حال رشد، ارتباط برقرار کنند.

تیم تحقیقاتی دریافتند که استیل کولین ایجاد کننده ی تعدادی از مسیرهای سیگنالی دخیل در سرطان معده و تحریک سلول های بنیادی سرطانی به تقسیم شدن است.

دکتر وانگ گفت: “انتشار این انتقال دهنده عصبی به تغذیه رشد سلول های سرطانی معده پرداخته و بنابراین ما می توانیم با استفاده از انواع تکنیک ها آن را متوقف کنیم”.

آزمایش های بعدی در همان مدل های موش نشان داد که قطع عصب با تزریق سم بوتولینوم می تواند اثر شیمی درمانی سیستمیک را افزایش داده و سبب بهبود موشها شود؛ حتی آنهایی که به تومور پیشرفته مبتلا هستند.

دکتر وانگ در مصاحبه مطبوعاتی خود اعلام کرد: “ما تصور می کنیم که برای اکثر بیماران، قطع عصب بهترین کار در ترکیب با شیمی درمانی سنتی باشد. به نظر می رسد قطع ورودی عصبی به سلول های سرطانی، کارآمدی شیمی درمانی را بیش از پیش افزایش دهد”.

دکتر چن و دکتر وانگ اضافه کردند: “این تحقیق می تواند در دیگر انواع تومور نیز کاربرد داشته باشد. ارتباط رشد تومور با عصب، به احتمال زیاد در مورد دیگر تومورها از جمله در سرطان پروستات نیز درست است، اما اعصاب درگیر با تومورها از اندام به اندام و تومور به تومور متفاوت هستند و بنابراین به مطالعات بیشتری نیاز است”.

نتایج در مدل های حیوانی بسیار مثبت بوده است و بنابراین یک آزمایش بالینی فاز ۲ در نروژ در حال انجام است؛ جایی که به بیماران مبتلا به سرطان معده، در تلاش برای قطع و جلوگیری از پیشرفت تومور معده، سم بوتولینوم تزریق خواهد شد.

این تحقیق توسط کمک های مالی شورای تحقیقات نروژ[۵]، برنامه مشترک دانشکده پزشکی دانشگاه علم و صنعت نروژ و بیمارستان دانشگاه سنت اولاوز[۶] و مؤسسه ملی بهداشت آمریکا[۷] پشتیبانی شد. محققین هیچ رابطه مالی مربوطه را فاش نکردند.

منبع: www.medscape.com



[۱] Duan Chen, MD, PhD, from the Norwegian University of Science and Technology in Trondheim

[۲] Timothy Wang, MD, from the Columbia University Medical Center in New York City

[۳] neurogenesis

[۴] Preneoplastic

[۵] Research Council of Norway

[۶] St. Olavs University Hospital

[۷] US National Institutes of Health

دیدگاه

دیدگاهی ثبت نشده.

ارسال دیدگاه

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

شانزده − نه =